جیغ زدن در بین کودکان از سنین 18 ماهگی تا 2 سالگی بسیار رایج است. توجه داشته باشید که قصد کودک برهمزدن آرامش شما نیست، بلکه برای سنجش میزان صدای خود و بررسی تاثیر جیغ زدنش بر روی اطرافیان است. اما علتهای اصلی این حرکت شامل نیازهای او میشود که در ادامه این مطلب به طور کامل به آنها خواهیم پرداخت.
علت جیغ زدن کودک یک ساله و دو ساله
کمتر موقعی پیش میآید که کودکان بیدلیل جیغ بزنند. آنها همیشه برای سر و صداهای خود دلیلی دارند و این پدر و مادر هستند که باید دلیل این جیغ زدن ها را کشف کنند. ما اینجا هستیم تا شما را راهنمایی کنیم و به چند مورد شایع از علت های جیغ زدن کودک یک ساله تا دو ساله بپردازیم.
- جیغ زدن کودک برای جلب توجه: گاهی اوقات ناخواسته بیتوجهی نسبت به کودکان خواهیم داشت و آنها نیز متوجه این موضوع میشوند و برای برگرداندن آن توجه پیشین هر کاری اعم از جیغ زدن، گریه کردن و پرتاب کردن وسایل انجام میدهند. کودکان برای جلب توجه شما هر کاری انجام میدهند.
- جیغ زدن کودک برای بازی کردن: گاهی اوقات ممکن است علت این جیغ زدن ها بازی کودک با صدای خود باشد. کودک برای آشنایی، درک صدای خود و شیوه تنظیم آن جیغ میزند و سرود صدا راه میاندازد.
- جیغ زدن کودک برای ارتباطگیری: گاهی اوقات نیز کودکان دوست دارند با اطرافیان خود ارتباط برقرار کنند و حرف بزنند اما چون از این توانایی صحبت کردن برخوردار نیستند، برای رساندن حرف و پیام خود با جیغ زدن، فریاد کشیدن و حرکات بدن حرف خود را میرسانند.
- جیغ زدن کودک به علت داشتن انرژی زیاد: کودکان در رنج سنی یک ساله تا 2 ساله دارای انرژی بسیار زیادی هستند اما قادر به فعالیت زیاد و تخلیه انرژی خود نیستند. به همین علت شروع به جیغ زدن، فریاد زدن، و کج خلقی کردن میکنند. چراکه این روشها بهترین راه تخلیه انرژی برای آنها است.
- جیغ زدن کودک به دلیل عصبانیت: کودکان هم عصبانی میشوند و این قابل درک است. گاهی اوقات ممکن است کودکان از اتفاق افتادن چیزی خوششان نیاید و گاها عصبانی هم بشوند. به عنوان مثال گرفتن اسباب بازی آن هنگامی که مشغول بازی کردن است میتواند او را به عصبانیت برساند. در چنین شرایطی او برای نشان دادن نارضایتی خود شروع به جیغ زدن میکند.
- جیغ زدن کودک به دلیل گرسنگی: این که شما فراموش کنید غذای کودک را سر وقت بدهید امری غیر ممکن نیست. گاها این اتفاق رخ میدهد و کودک برای نشان دادن گرسنگی خود شروع به جیغ زدن میکند.
چگونه جیغ زدن های کودک یک ساله و دو ساله را کنترل کنیم؟
حالا که با دلایل جیغ زدن کودک آشنا شدیم بهتر است تا راههای حل این مشکل را نیز به شما معرفی کنیم و شما بتوانید با دقت بیشتری این مشکل را کنترل کنید.
- کودکان را نوازش کنید: نشان دادن عشق و علاقه و ابراز محبت به کودک هنگامی که در حال جیغ زدن است میتواند علاوه بر اینکه حس خوبی به او بدهد، او را از جیغ زدن باز دارد.
- به کودکان توجه کنید: اگر کودک شما برای جلب توجه شروع به جیغ زدن کند بهتر است تا هر کاری که دارید و مشغول انجام دادن آن هستید را متوقف کنید و به پیش او بروید. احساسات او را جدی بگیرید و با توجه کردن به او کمکش کنید تا آرام شود.
- حواس کودک خود را پرت کنید: وقتی کودک شما به هر علت شروع به جیغ زدن و سر و صدا کردن میکند نگران نباشید و عصبانی نشوید. برای آرام کردن اون سعی کنید ذهن او را منحرف کنید. کارهای سادهای مانند صحبت کردن با او، از او بخواهید برقصد یا شعری برای شما بخواند. این کارها موجب میشود تا کودک علت جیغ زدن خود را فراموش کند و به کار جدیدی مشغول شود.
کلام آخر
در نهایت با علل و شیوه های کنترل جیغ زدن کودک یک ساله تا دو ساله آشنا شدیم. مسئله مهمی که وجود دارد این است که والدین نباید این موضوع جیغ زدن کودک را به مسئلهای شخصی تبدیل کنند و باید در نظر داشته باشید که جیغ زدن کودک شیوهای برای بیان احساسات انفجاری خودش است. توصیه ما به شما این است که سعی نکنید کودک را از جیغ زدن خودش که شیوه منتخب او است حفظ و دور کنید، چرا که او میتواند همان طور که جیغ زدن را برگزیده است آن را نیز حذف کند. تنها کاری که شما به عنوان یک پدر یا مادر میبایست انجام دهید شناخت دلیل جیغ زدن او، حمایت و در نهایت کنترل او است.